divendres, 30 de març del 2012

INSCRIPCIONS SEGON QUADRIMESTRE 2012

Inscripcions pel període Abril - Juliol:


dimecres 4 d'abril
a les 10 del matí



INFORMACIÓ IMPORTANT

No es faran inscripcions del taller de
"Navegadors i Missatgeria"

Aquest taller el realitzaran persones EN SITUACIÓ D'ATUR derivades directament del Departament de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes 
 (Avinguda de l'Estació, 43, 17300 Blanes).

Programació i horari ABRIL - JULIOL 2012

PUNT ÒMNIA  - BLANES
CASAL CÍVIC CAN BORELL 



Programació del 23 d'abril al 6 de juliol




TALLERS


CONÈIXER L’ORDINADOR
Per adults que no han tingut cap contacte amb l’ordinador i volen iniciar-se a les noves tecnologies.
Des de la iniciació al teclat i ratolí fins a la introducció als processadors de textos.

Dilluns i Dimecres de 19.30 a 21.00h


INFORMÀTICA BÀSICA
Per adults que tot i haver tingut un primer contacte amb el ordinador, volen endinsar-se en el món de les TIC. Coneixement del Sistema Operatiu, configuracions, fitxers, carpetes...

Dilluns i Dijous de 09.30 a 11.00h


NAVEGADORS I MISSATGERIA
Per aquells que un cop han assolit els coneixements de Informàtica Bàsica, volen continuar descobrint les possibilitats de les TIC tot navegant per Internet i fent sevir el correu electrònic.
En col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes, aquest taller el realitzaran PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR derivades directament del Departament de Promoció de la Ciutat.

Dimarts i Dijous de 17.30 a 19.00h


XARXA I WEB 2.0
Fem un pas més enllà. Després de conèixer les eines per poder navegar, ens trobarem a la xarxa i veurem les possibilitats que ens dona la web 2.0.

Dimecres de 09.30 a 11.00h


ENTITATS EN XARXA
Taller per a Entitats que volen tenir presencia a la Xarxa. Creació d'un blog gratuït, perfils a les Xarxes Socials, eines i dinàmiques per millorar la difusió i comunicació a través de la Xarxa, etc.

Dimecres de 17.30 a 19.00h


ALTRES CAPACITATS
En col·laboració amb diferents entitats i associacions per acostar les noves tecnologies a persones amb alguna discapacitat (o altres capacitats) i fer un pas més en la normalització d’aquesta realitat social.

Dilluns de 11.00 a 13.00 i Dijous de 11.30 a 13.00h



ACCÉS LLIURE



AULA OBERTA – ESPAI WiFi

Espai a disposició de la comunitat pel lliure ús de l’equipament.
Al Punt Òmnia disposem de 10 ordinadors amb connexió a Internet, espai WiFi, escàner i impressores, amb l’orientació i assessorament d’una persona dinamitzadora.

Dimarts i Dijous de 19.00 a 21.00h
Dimecres i Divendres de 11.00 a 13.00h


SUPORT A ENTITATS

Aula dedicada a entitats. (Si sou d’una Associació o Entitat podeu fer servir el Punt Òmnia, demaneu disponibilitat).

Dilluns de 17.30 a 19.00h


CESSIÓ D'ESPAI A ASSOCIACIONS

El Punt Òmnia de Blanes realitza cessions d'espai a Associacions i Entitats per a la realització de tallers, jornades de treball, reunions, o qualsevol altre projecte que ens vulgueu presentar. Dispusareu així d'una sala amb 10 ordinadors, escaner, impressores, projector, i el suport de la persona dinamitzadora.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres per coneixer les possibilitats horaries i les condicions d'ús.



Horari abril - juliol 2012




.



dimecres, 28 de març del 2012

Backstage del reportatge projecte d'entitats: ASPRONIS


Al Punt Òmnia de Blanes tenim com a missió primordial contribuir a que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin desenvolupar el seu projecte de vida, així com participar com a ciutadanes de ple dret en la nostra societat. Així mateix, estem compromesos amb la millora de la seva qualitat de vida.

Des de fa alguns anys i amb voluntat d'acostar les persones amb discapacitat al món de les TIC i oferir-los recursos desenvoluopem amb ASPRONIS, entitat que treballa per les persones amb diversitat funcional, un projecte que fomenta a través de les TIC l'autonomia, la independència individual i l'accesibilitat en el seu entorn.


L'altre dia vam rebre la visita d'en Jesús, de la Xarxa de Punt Tic, per realitzar un petit reportatge d'aquesta activitat que realitzem. Estem molt contents de la seva visita, i en breu esperem compartir amb vosaltres el resultat de la seva feina!



Ho hem gaudit molt, gràcies Jesús i
 FELICITACIONS ALS NOIS I NOIES D'ASPRONIS




divendres, 16 de març del 2012

Ubuntu Global Jam 2012

El Punt Òmnia de Blanes va participar a la jornada de treball organitzada per l'Equip Local d'Ubuntu a Catalunya i el PO Grupo Unión.



Aquesta trobada, anomenada UBUNTU GLOBAL JAM, és una jornada de treball a nivell mundial per corregir possibles errors i avançar en la traducció de la propera entrega d'aquest Sistema Operatiu Lliure.
La "UGJ" es va celebrar al local del Punt Òmnia Grupo Unión de La Mina - Sant Adrià, i certament hem de dir que  van ser uns excel·lents amfitrions i vam estar com a casa.

Comparteixo amb vosaltres la crònica de la jornada que han fet des del PO Grupo Unión: